СБУ затримала російську агентку, яка здавала позиції ЗСУ у Кривому Розі

СБУ затримала російську агентку, яка здавала позиції ЗСУ у Кривому Розі

Фото
Укрінформ
Військова контррозвідка Служби безпеки України під час спецоперації затримала у Кривому Розі Дніпропетровської області інформаторку ФСБ РФ, яка збирала для загарбників розвіддані про місця базування та маршрути переміщення Сил оборони у місті.  

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"Також вона фіксувала наслідки російських повітряних ударів по місту. Отриману інформацію передавала ворогу через Телеграм", - ідеться у повідомленні.

Загарбники використовували ці дані для коригування повторних та підготовки нових повітряних атак на Кривий Ріг.

За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення Росії підтримала агресора і неодноразово висловлювалась про це. Таким чином вона потрапила у поле зору ФСБ, яка згодом дистанційно залучила її до негласної співпраці проти України.

Для виконання ворожих завдань фігурантка об’їжджала вулиці міста та здійснювала приховану фото- й відеофіксацію об’єктів.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру.

Зловмисниця перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також: На Донеччині затримали шпигуна російського ГРУ

Як повідомляв Укрінформ, у травні суд призначив 15 років за ґратами агенту ФСБ, який готував повітряну атаку на електропідстанції Кропивницького.

Фото: Телеграм СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-