У Херсоні окупанти не змогли придушити українську фінансову систему – експерт

У Херсоні окупанти не змогли придушити українську фінансову систему – експерт

Укрінформ
Під час окупації Херсона російські загарбники не змогли придушити українську фінансову систему.

Про це тренер з нових медіа, експерт з інформаційно-комунікаційних інтернет-технологій, херсонець Юрій Антощук розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Можна було добре побачити, як окупанти всіляко намагалися витиснути українську гривню і запускали в обіг свої рублі. Наш український онлайн-банкінг – це щось», - сказав експерт.

Читайте також: Юрій Антощук, тренер з нових медіа, експерт

Він зазначив, що херсонці навіть без українського мобільного зв’язку та Інтернету швидко реагували та придумували різні підходи як отримати гривню, як зайти у банківські акаунти, як провести оплату. Коли перестали працювати банкомати, то люди перекидали кошти з картки на картку через банківські додатки, оплачували таким чином товари або «обналювали» гривню. Українські POS-термінали трималися у Херсоні до останнього, і тому люди могли розплачуватися своїми українськими картками.

«І хоча росіяни відкрили свої банки у Херсоні і почали видавати свої картки, завозили свої рублі, роздавали їх всім якомога більше, понижували курс, знецінюючи гривню, – все ж не могли до самого звільнення правобережжя придушити українську фінансову систему», - наголосив Антощук.

За його словами, експерти комунікували з різними банками, готували інструкції, наприклад, як підприємцям приймати оплати у разі, якщо POS-термінали будуть конфісковані росіянами. Адже є варіанти перетворити свої смартфони у POS-термінали, і приймати українські картки до оплати.

Читайте також: На деокупованій Херсонщини треба відновити щонайменше 14,2 тисячі житлових будинків - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-