Додаткові блокпости, вибухи і постріли на півночі від Києва є частиною навчань – Сухопутні війська

Додаткові блокпости, вибухи і постріли на півночі від Києва є частиною навчань – Сухопутні війська

Укрінформ
У четвер, 25 травня, завершуються військові навчання у Києві та Київській області, у ході яких підрозділи продемонстрували свою здатність виконувати поставлені завдання і готовність дати відсіч ворогу в разі потреби.

Про це розповів пресофіцер Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Тренування відбувалися три дні, сьогодні завершальний день. Підрозділи показали свою здатність виконувати поставлені завдання. Столиця підготовлена, столиця захищена, і ворогу тут вже немає чого робити», - зазначив він.

Речник Сухопутних військ підкреслив, що Київ залишаться основною метою для російського агресора, і наголосив, що не можна нехтувати загрозами чи втрачати пильність.

«Хай ворог знає, що ми готові, ми натреновані, і у випадку чогось далі за лінію державного кордону він просто не зможе пройти», - запевнив Фітьо.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що навчання українців на танках Abrams можуть початися наступного тижня

Водночас він пояснив, що тренування українських захисників відбуваються постійно, змінюється лише їхній масштаб.

«Це може бути на рівні бригад, і тоді це не так буде помітно для наших громадян, а в такому великому масштабі із залученням всіх сил і засобів оборони Києва деякі незручності ми бачимо, але маємо потерпіти, тому що тільки коли ми знаємо, як маємо діяти під час тих чи інших обставин, адекватно реагувати на дії ворога, тільки тоді ми зможемо його відбити ще на кордонах нашої країни», - сказав пресофіцер.

Він нагадав, що впродовж трьох днів відбувається рух техніки із залученням особового складу, на півночі Київщини можна було чути вибухи, стрільби – за його словами, це відпрацьовувались практичні дії українськими військовослужбовцями, також розгорталися додаткові блокпости та здійснювалися різні протидиверсійні заходи.

Читайте також: У столиці пройшли навчання з надання допомоги при масовому ураженні хімікатами

Фітьо додав, що основною метою таких навчань, які цими днями відбуваються в Києві та області, є підтвердження рівня навченості підпорядкованих підрозділів, їхньої злагодженості під час реагування на будь-яку зміну поточної ситуації та організації взаємодії між всіма складовими сил оборони.

Як повідомлялося, у столиці та Київській області 23-25 травня проходять військові навчання за участі підрозділів угруповання сил та засобів оборони Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-