На кордоні з Румунією затримали росіянина, який незаконно перебуває в Україні

На кордоні з Румунією затримали росіянина, який незаконно перебуває в Україні

Фото
Укрінформ
У Закарпатській області на контрольному посту біля кордону з Румунією прикордонники затримали росіянина, який порушив правила перебування в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна прикордонна служба.

Чоловік був затриманий у межах проведення спеціальної операції "Захід – 2023".

Мети свого перебування в українському прикордонні 33-річний порушник пояснити не зміг. Крім довідки про звільнення, виданої однією з установ Державної кримінально-виконавчої служби України, жодних документів він не мав.

Установлено, що затриманий народився у Санкт-Петербурзі та має російське громадянство. З 2019 року чоловік відбував покарання у виправній колонії Харкова за ст. 162 (Порушення недоторканності житла) та ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу.

Того ж року суд призначив росіянину додаткове покарання за ст. 391 КК (Злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань). За сукупністю вироків чоловік був засуджений на три роки і сім місяців позбавлення волі.

Читайте також: На Закарпатті затримали чоловіків у гідрокостюмах, які хотіли втекти до Румунії

Після відбуття покарання у січні 2023 року громадянин РФ залишився в Україні.

Прикордонники склали на росіянина протокол за ч. 1 ст. 203 Кодексу про адміністративні правопорушення. Порушник переданий співробітникам міграційної служби.

Як повідомляв Укрінформ, у межах спеціальної операції "Захід-2023" до охорони західного кордону України додатково залучать понад пів тисячі правоохоронців.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-