Підозру в тероризмі оголосили «заступнику генпрокурора днр» - громадянину росії

Підозру в тероризмі оголосили «заступнику генпрокурора днр» - громадянину росії

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру громадянину російської федерації, який виконує роль "першого заступника" так званого генерального прокурора "днр".

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генпрокурора.

Зловмиснику інкримінується участь у терористичній організації й інше сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Установлено, що фігурант протягом тривалого часу працював в органах російської прокуратури. З метою отримати "підвищення" у листопаді 2022 року він добровільно вступив до окремого структурного підрозділу "днр", обійнявши псевдопосаду "першого заступника генпрокурора".

За даними слідства, зловмисник усвідомлював, що діяльність "днр" та її структурних підрозділів є незаконною, спрямованою на зміну меж території України, і такою, що призводить до загибелі людей, заподіяння значних матеріальних збитків й інших тяжких наслідків.

Читайте також: Допомагав фсб прослуховувати жителів Донецька: «міністру зв’язку днр» оголосили підозру

Зазначається, що на своїй псевдопосаді підозрюваний бере безпосередню участь у діяльності терористичної організації, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі, переслідуванні та фізичному знищенні українців, а також іноземних громадян, які виступають на боці України.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру 170 російським сенаторам, які підтримали так зване приєднання до рф тимчасово захоплених регіонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-