Атака рф на Хмельницький: кількість пошкоджених інфраструктурних об'єктів іде на сотні

Атака рф на Хмельницький: кількість пошкоджених інфраструктурних об'єктів іде на сотні

Фото
Укрінформ
Загальна кількість пошкоджень, спричинених російською атакою, у Хмельницькому та області є найбільшою від початку російсько-української війни - з 2014 року.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, передає Укрінформ.

"Приліт був в одній із сусідніх з обласним центром громад - Хмельницького району, але Хмельницька громада серйозно відчула його наслідки. В нас величезна кількість пошкоджень, якщо брати загальну ситуацію, то це найбільші пошкодження і від початку війни з 2014 року, і від 24 лютого 2022 року. Мова йде про пошкодження і в самому місті, і в селах нашої громади. Кількість постраждалих уже наближається до 30. Але ступінь їхніх поранень не тяжкий", - сказав голова Хмельницької міськради.

Читайте також: На Хмельниччині кількість постраждалих від нічної атаки рф зросла до 21

Він додав, що рахунок пошкоджених інфраструктурних об'єктів іде на сотні. Тільки навчальних закладів - профтехосвіти, дитсадків, шкіл - близько 30. Також є багато пошкоджених закладів культури, адміністративних, бізнесових, комерційних будівель, сотні житлових будинків.

Однак при цьому після ворожого обстрілу в обласному центрі працює вся критична інфраструктура, є водопостачання, електрика, курсує транспорт.

Як повідомляв Укрінформ, ворог атакував Хмельниччину, зафіксовано влучання в об’єкт на території однієї з громад Хмельницького району.

Читайте також: По території Хмельниччини влучили чотири ворожі дрони – Ігнат

У населених пунктах поблизу від епіцентру удару потужними вибуховими хвилями завдано пошкоджень цивільним об‘єктам: вибиті вікна, двері, пошкоджені дахи. Зокрема, постраждали навчальні, медичні та культурні заклади, адміністративні будівлі, промислові об’єкти, багатоповерхові та індивідуальні житлові будинки.

На місці атаки працюють спецслужби, проводиться оцінка завданих збитків та попередня підготовка для відновлення пошкодженого майна.

Укрзалізниця і Хмельницька обласна військова адміністрація запустили шатли та автобуси у пункти призначення, куди запізнюються потяги через нічну повітряну атаку ворога.

Фото: Суспільне Хмельницький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-