У систему «Безпечна Київщина» вже інтегрували 1885 відеокамер – Нєбитов

У систему «Безпечна Київщина» вже інтегрували 1885 відеокамер – Нєбитов

Укрінформ
В інтелектуальну систему “Безпечна Київщина” вже інтегровано 1885 відеокамер.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов розповів у інтерв’ю Укрінформу.

"Інтелектуальна система “Безпечна Київщина” довела свою ефективність як під час боротьби зі злочинністю і підтримання правопорядку, так і під час проведення воєнних дій та їхнього планування для відповідних сил оборони", – зазначив він.

Читайте також: Cистема «Сustody Records» вже запроваджена у п‘яти відділах поліції Київщини – Нєбитов

Нєбитов повідомив, що під час повномасштабного вторгнення росіяни знищили майже 30% камер відеоспостереження, інтегрованих у цю систему, але станом на зараз втрачену кількість відновлено.

"Наразі у системі “Безпечна Київщина” 1885 камер. З них 480 камер – із функцією розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, 500 камер – із функцією розпізнавання обличчя, 905 – це оглядові камери", – поінформував очільник Головного управління Національної поліції в Київській області.

Нєбитов зауважив, що особливість оглядових камер полягає в тому, що вони знімають широким колом і дозволяють разом із камерами з функцією розпізнавання номерних знаків отримувати детальнішу інформацію.

Читайте також: Нєбитов: Четверо поліцейських з Київщини вважаються зниклими безвісти

«Наприклад, якщо ми бачимо автівку, номерний знак якої не вдалося зафіксувати або його було знято, ми обов’язково з оглядової камери її побачимо, навіть якщо вона зупиниться на іншій частині дороги. Це дасть можливість кримінальній поліції або іншим силам безпеки аналізувати, хто і як використовує цей транспорт», – пояснив він.

У контексті розмови правоохоронець розповів, що у Чорнобильській зоні встановлено понад 30 спецкамер відеоспостереження з різноманітними функціями, зокрема з можливістю роботи на дуже велику відстань, розпізнавання об’єктів у нічний час.

"Це дуже серйозна система. Вона допомагає прикордонникам та іншим силам безпеки отримувати інформацію з кордону із білоруссю, а потім проводити відповідний аналіз", – додав Нєбитов.

Читайте також: Поліція Київщини призначила до «Гвардії наступу» вже 208 осіб – Нєбитов

Як повідомлялося, одним з головних напрямків проєкту "Безпечна Київщина" – створення загальної системи відеоспостереження для ефективної боротьби зі злочинністю.

Під час окупації Київщини ця система давала можливість відстежувати переміщення військових російської федерації, нині – допомагає в розкритті їх злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-