На форум «Угода мерів» до Львова приїхали представники 55 країн

На форум «Угода мерів» до Львова приїхали представники 55 країн

Фото
Укрінформ
У Львові розпочалася конференція «Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням», яка об’єднала представників 55 країн.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Мав коротке вітальне слово на форумі “Угода мерів”. Він сьогодні розпочався у Львові. Понад 11 тисяч представників місцевого самоврядування з 55 країн світу об’єднались, щоб стимулювати розвиток зеленої енергії та зменшення кількості шкідливих викидів. У нас зараз війна і такі ініціативи можуть здаватися другорядними. Але насправді це важливо, бо вже сьогодні треба думати і планувати майбутнє. Краще майбутнє», - написав Садовий.

Як повідомляє Львівська міськрада, сьогодні, у перший день конференції, учасники підведуть проміжні підсумки щодо реалізації Угоди в Україні, обговорять основні проблеми та бар’єри, з якими стикаються міста-підписанти під час масштабної війни, поділяться історіями успіху. А також окреслять майбутнє «Угоди мерів» та перспективи підтримки ЄС для українських громад у контексті післявоєнного відновлення, Зеленої угоди та інших європейських ініціатив. Завтра відбудеться засідання Муніципальної координаційної платформи з розвитку, що покликана сприяти діалогу громад та органів влади у питаннях збереження клімату та енергії. Також заплановані візити на міські об’єкти, де були впроваджені проєкти щодо збереження клімату та енергії.

Читайте також: Садовий: Кожна українська громада повинна мати партнерство у демократичних країнах світу

«Угода мерів» – наймасштабніший у світі рух щодо збереження клімату та енергії на місцевому рівні. Ця європейська ініціатива об'єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов'язання з досягнення кліматичних і енергетичних цілей ЄС. Підписанти зобов'язуються вжити заходів для досягнення мети щодо скорочення викидів парникових газів щонайменше на 35% до 2030 року та адаптації до наслідків зміни клімату.

Львів був одним з перших українських міст, яке у 2009 р. приєдналося до «Угоди мерів» та успішно виконало свої зобов’язання - до 2020 року скоротило викид СО2 на 20,3%.

Фото: city-adm.lviv.ua, Андрій Садовий (ФБ)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-