На Одещину прилетіли дві сотні рожевих фламінго

На Одещину прилетіли дві сотні рожевих фламінго

Фото
Укрінформ
На Одещину в Національний парк "Тузлівські лимани" прилетіли дві сотні рожевих фламінго.

Про це повідомив нацпарк у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зазначається, що з 2 травня у Національному природному парку “Тузлівські лимани” на півдні Одеської області фіксують повернення великих зграй рожевих фламінго.

Як повідомив доктор біологічних наук та науковий співробітник Національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв, усього нарахували 210 рожевих фламінго.

"Вони пролетіли над кордоном "Тузлівська Амазонія". Полетіли вони далеко над лиманом Шагани, але знову повернулись і кружляли неподалік. Потім вони подались на заповідні озера Зайцева. 2 травня природоохоронник нацпарку Олена Старовєрова знову побачила птахів - їх було 216. 3 травня ми знову бачили їхній неймовірний політ над лиманом Шагани і пересипом. Було нараховано 210 птахів", - повідомив Русєв.

З його слів, головна їжа зараз для рожевих фламінго - рясний шар мотиля.

Читайте також: На Буковині відновлюють популяцію фазанів

"Частенько вони вже у нас в нацпарку бувають і тримаються ближче до заповідних озер біля піщаного пересипу в низинах лиману Алібей на межі з лиманом Шагани та Карачаус. Ця природна екосистема є заповідною. Рішенням науково-технічної ради НПП «Тузлівські лимани» прийнято назвати ці озера - заповідними озерами академіка Ювеналія Зайцева. В минулому воєнному році озера постраждали від відсутності водообміну. Птахи зараз тримаються заповідної зони, яку заборонено відвідувати, особливо під час війни" - написав Русєв. 

Також в нацпарку зазначили, що нещодавно тут були помічені чотири дельфіни, які ловили біля узбережжя рибу.

Фото: Facebook/Олег Вишняков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-