Загарбники «евакуюють» населення ТОТ, щоб прикриватися ним - Гуменюк

Загарбники «евакуюють» населення ТОТ, щоб прикриватися ним - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Загарбники під приводом "евакуації" вивозять населення тимчасово окупованих територій у місця, де розташовуються їхні військові підрозділи, аби забезпечити їм прикриття.

Про це сказала керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми бачимо імітацію турботи про місцеве населення кожного разу, коли в рашистів трошки підгорає. Ми бачили таку дію і на правому березі, коли вони активничали щодо переміщення місцевого населення. Ми спостерігаємо це і на лівому березі Херсонщини зараз, коли бачимо, що вони, виявляючи псевдотурботу, намагаються евакуювати людей глибше — туди, де облаштовують свої рубежі оборони і відповідно намагаються розташувати там, по-новому розгорнути підрозділи і прикритися місцевими мешканцями”, - сказала Гуменюк.

За її словами, вивезені люди наповнюють ті місця, де ворог намагається розташувати свою техніку і підрозділи.

Читайте також: На Запоріжжі під виглядом «евакуації» загарбники готують провокації - Федоров

Водночас Гуменюк зауважила, що вивозячи мешканців Енергодара до Бердянська, загарбники не вважають його найзахищенішим місцем, але хочуть переконати в цьому всіх інших, нібито "вони перевозять населення для того, щоб продемонструвати, де є безпечніші місця”.

Як повідомлялося, російські загарбники оголосили евакуацію із 18 населених пунктів тимчасово захопленої території Запорізької області. За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, планується "тимчасово перемістити" близько 70 тисяч мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-