Франківськ отримав копії документів, які підтверджують офіційну дату його заснування

Франківськ отримав копії документів, які підтверджують офіційну дату його заснування

Фото
Укрінформ
Івано-Франківськ з нагоди 361-ї річниці отримав фотокопії документів про привілеї міста та підтвердження Магдебурського права, які зберігаються в архіві Ягеллонської бібліотеки у Кракові.

Про це у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«З нагоди відзначення 361-річниці Івано-Франківська (Станиславова) отримав пам'ятну працю…. місто отримало фотокопії оригіналів документів реєстрових записів з архіву Ягеллонської бібліотеки Кракова, де зберігаються записи про "Підтвердження привілеїв міста Станиславова", датовані 7 травня 1662 року. А також "Підтвердження Магдебурзького права", датоване 14 серпня 1663 року», - зазначив Марцінків.

Він додав, що саме 7 травня 1662 року Станиславів отримав привілей від Андрея Потоцького про Магдебурзьке право, яке офіційно надавало поселенню статус міста.

Читайте також: Біля Івано-Франківська збудують 12 п’ятиповерхівок для переселенців

«14 серпня 1663 року польський король Ян Казимир юридично підтвердив надання місту Станиславу Магдебурзького права і затвердив герб міста у вигляді відчиненої брами із трьома вежами та хрестом «Пилявою» (знаком Потоцьких) у створі воріт. Ці документи є остаточним підтвердженням офіційної дати заснування нашого міста», - наголосив Марцінків.

За його інформацією, ініціатором передачі пам’ятних документів став депутата Івано-Франківської обласної ради й громадський діяч Слободян Любомир.

Усі фотокопії, зроблені з архівних реєстрових записів Кракова, перекладені українською. Нині їх планують передати до Івано-Франківського краєзнавчого музею.

Як повідомляло агентство, цього року Івано-Франківськ не святкуватиме, а відзначить День міста з патріотичним акцентом. 7 травня сотні дітей будуть малювати для українських військових.

Фото: Фейсбук Руслан Марцінків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-