Маму врятованого ведмежати вбили на незаконному полюванні прикордонники – Ужанський нацпарк

Маму врятованого ведмежати вбили на незаконному полюванні прикордонники – Ужанський нацпарк

Укрінформ
В Ужанському нацпарку на Закарпатті знайшли ймовірних вбивць матері знайденого нещодавно в одному із сіл ведмежати: ведмедицю могли знищити під час незаконного полювання посадовці ДПСУ.

Природоохоронці готують заяву в поліцію щодо виявленого факту незаконного полювання, повідомив у коментарі Укрінформу начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца. У ДПСУ поки не коментують ситуацію.

"Наразі ми готуємо заяву в Нацполіцію за виявленим фактом незаконного полювання на ведмедицю. У результаті нашого розслідування вдалося отримати інформацію, яка дає підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України. Також вдалося з'ясувати, що організація та проведення незаконного полювання відбулися за лінією інженерно-технічних споруд на землях природно-заповідного фонду", – повідомив Каменца.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня на території колишнього Великоберезнянського району знайшли ведмежа, яке прибилося до села Домашин. Його передали працівникам Ужанського нацпарку, ті, в свою чергу, передали його на реабілітацію до Центру реабілітації бурого ведмедя НПП "Синевир". Після реабілітації ведмежа обіцяють знову випустити в дику природу.

Читайте також: В Одесі поліція відкрила справу через жорстоке поводження з морськими котиками у готелі «Немо»

Як зазначив Каменца, напередоні, 14 квітня 2023 року, Західне регіональне управління ДПСУ оприлюднило на офіційному телеграм-каналі та розповсюдило в ЗМІ відео та інформацію, що неподалік місця тривалого несення служби прикордонного наряду відділу "Стужиця" Чопського загону оселилася ведмедиця з двома ведмежатами.

"За нашою інформацією, полювання було організоване десь 12 квітня, у тієї ведмедиці було двоє ведмежат, одне, судячи з усього, теж загинуло. Інше згодом прибилося до села. Від урочища Чорні Млаки, де було організоване полювання, до села 2-3 км, воно змогло дійти", – повідомив Каменца.

У Чопському прикордонзагоні ДПСУ наразі цю інформацію не змогли прокоментувати.

Укрінформ опублікує офіційний коментар прикордонників, як тільки отримає відповідь на запит.

Фото: Ужанський національний природний парк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-