СБУ затримала колаборанта, який вивіз з Харківщини до росії понад тисячу тонн зерна

СБУ затримала колаборанта, який вивіз з Харківщини до росії понад тисячу тонн зерна

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали на Харківщині колаборанта, який вивіз до росії понад тисячу тонн українського зерна.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За даними спецслужби, 40-річний приватний підприємець з Куп’янського району, який займався вирощуванням та оптовим продажем сільськогосподарських культур, після захоплення частини регіону підтримав російських загарбників і добровільно почав співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією рф.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ще кільком освітянам-колаборантам з Луганщини

"Встановлено, що у серпні минулого року він отримав від агресора так званий «торговий патент на торгівлю зерном». При цьому колаборант взяв на себе «зобов’язання» щодо сплати податків до бюджету країни-агресора", - зазначають в СБУ.

За даними слідства, протягом місяця зловмисник незаконно вивіз до росії понад 1 тисячу тонн пшениці на загальну суму майже 5 млн грн. Там він реалізовував агропродукцію російським монополістам і отримував від них розрахунок у рублях.

Після визволення району зловмисник намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Однак правоохоронці встановили його місцезнаходження і затримали.

Читайте також: СБУ затримала жителя Лимана, який «здавав» росіянам позиції ЗСУ

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, до 12 років ув’язнення засудили "народного міліціонера", який працював на російських загарбників під час тимчасового захоплення Ізюма Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-