У Вінниці попрощалися із загиблим бійцем – лідером ультрас ФК «Нива» Денисом Бабієм

У Вінниці попрощалися із загиблим бійцем – лідером ультрас ФК «Нива» Денисом Бабієм

Укрінформ
У Вінниці в середу, 26 квітня, попрощалися із загиблим захисником – лідером ультрас вінницького футбольного клубу «Нива» Денисом Бабієм (позивний – «Трейн»).

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі ФК «Нива».

«Зранку Дениса Бабія відспівали у Свято-Троїцькому монастирі (Браїлів), а церемонія прощання із ним відбулася на території стадіону спортивного комплексу «Нива», – повідомили у футбольном клубі.

Там зазначили, що учора вінничани живим коридором зустріли Дениса Бабія, який повернувся до рідного міста на щиті. Друзі-ультрас салютували своєму загиблому товаришу фаєрами.

Світлина надана пресслужбою СК "Нива"

Поховають його сьогодні ж у Вінниці на Сабарівському кладовищі.

Бабій загинув 21 квітня 2023 року, під час бойового завдання на Бахмутському напрямку. Воював з першого дня повномасштабної війни проти рф. У лавах ТРО «Азов-Київ» він сформував третю роту, на чолі якої обороняв столицю, брав участь у спробі деблокади Маріуполя та успішно контратакував ворога на Запоріжжі та Донеччині. Мав звання молодшого лейтенанта.

До війни Бабій був лідером ультрас вінницької «Ниви». А також одним із лідерів вінницької громадської організації «Центурія», яка входить до «Азовського» руху, загалом у націоналістичному русі – з 16 років.

Друзі згадують про Бабія як відданого патріота, надійного друга, люблячого чоловіка і сина. Побратими – як про зразкового командира, сміливого воїна і вмілого організатора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-