Фінське місто Іматра стало побратимом Ніжина

Фінське місто Іматра стало побратимом Ніжина

Укрінформ
Міський голова Ніжина Чернігівської області Олександр Кодола підписав угоду про партнерство з фінським містом Іматра.

Про це Кодола написав на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ніжин має нового побратима. Підписали угоду про партнерство з фінським містом Іматра. Це надзвичайно важливо для освітньої, гуманітарної та економічної сфери", - написав Кодола.

За його словами, разом з мером Іматри Матіасом Хільденом обговорили подальші дієві кроки співпраці. Іматра, додав міський голова, – це одне із міст, яке почало допомагати та підтримувати Ніжин ще до підписання офіційної угоди про партнерство. Фінський народ, маючи аналогічний історичний досвід через напад СРСР на Фінляндію у 1939 році, надає суттєву оборонну підтримку Україні.

Читайте також: Король Британії засвідчить побратимство бібліотек Одеси та Ліверпуля

У січні Ніжин відвідали волонтери з Іматри та передали партію гуманітарного вантажу, в тому числи акумулятори та генератори. Іматра - місто з розвинутою інфраструктурою, яке має економічно потужні підприємства. Одне з них – «Іматра Лемме» - провідне енергоефективне теплогенеруюче підприємство країни, досвід якого перейматимуть у Ніжині.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Вінниця та німецьке місто Карлсруе підписали угоду про побратимство. Міста співпрацюватимуть у сферах просторового розвитку і мобільності, енергетики, ІТ та науковій діяльності, культури і туризму, євроінтеграції.

Фото: Олександр Кодола

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-