На Миколаївщині викрили представницю релігійної громади, яка виправдовувала збройну агресію рф

На Миколаївщині викрили представницю релігійної громади, яка виправдовувала збройну агресію рф

Укрінформ
На Миколаївщині викрито місцеву жительку, яка, будучи представницею однією з релігійних громад, виправдовувала збройну агресію рф.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ

«Повідомлено про підозру мешканці однієї з територіальних громад Миколаївського району за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, а також глорифікації осіб, які здійснюють таку агресію (ч. 2 ст. 436-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прокуратура вимагає взяти мера Одеси Труханова під варту за мільйонні розтрати

За даними слідства, підозрювана, яка є представницею однією з релігійних громад Миколаївщини, не сприймала державну владу в Україні.

Упродовж 2022 року, керуючись ідеологічними мотивами, у приватних чатах для спілкування Інтернет-месенджерів «Viber» і «Telegram», вона поширювала серед своїх знайомих відеоматеріали. У них містилося виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України. Також у відео глорифікувалися особи, які здійснюють агресію проти нашої держави, розпочату у 2014 році.

Читайте також: СБУ викрила з початку повномасштабної війни понад 300 зрадників - Малюк

Як повідомлялося, затримано жителя Миколаєва, який збирав та продавав озброєння, залишене військами рф на місцях дислокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-