Війська рф за добу обстріляли вісім областей України

Війська рф за добу обстріляли вісім областей України

Укрінформ
Війська російської федерації протягом доби обстріляли вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 22 квітня.

У Чернігівській області за добу стались три обстріли, з них два - артилерійські. У Новгород-Сіверському районі пошкоджені лінії електропередач, без електрики залишаються п’ять сіл.

Вночі стався вибух у прикордонні Новгород-Сіверського району. За попередньою інформацією, без жертв та руйнувань. Дані уточнюються.

У Сумській області зранку ворог здійснив мінометний обстріл по території Білопільської громади. Інформація про постраждалих, руйнування об’єктів інфраструктури не надходила. Дані уточнюються.

Також здійснено артилерійський обстріл із САУ. Зафіксовано шість влучань. Без наслідків.

Вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли чотирьох прикордонних громад – Хотінської, Білопільської, Шалигинської та Новослобідської. Зафіксовано 114 влучань з мінометів, артилерії, гранатометів.

В Хотінській громаді внаслідок обстрілу поранена одну людину. Також пошкоджено приміщення школи.

Читайте також: У Лимані викрили дев’ятьох колаборантів та знайшли схрон зі зброєю

У Запорізькій області зафіксовано 58 артилерійських обстрілів, три атаки БПЛА та дві з РСЗВ за останню добу.

Ворог активно б'є по лінії розмежування: Малинівка, Темирівка, Приморське, Кам'янське та ще 12 населених пунктів мають нові руйнування. Надійшло 15 повідомлень про ушкодження житла та майна місцевих жителів. Без жертв.

У Харківській області на Слобожанському напрямку росіяни здійснювали обстріли населених пунктів Гоптівка та Вовчанські Хутори.

На Куп’янському напрямку агресор здійснив спробу покращити тактичне положення, провів штурмові дії неподалік населеного пункту Лиман Перший Куп'янського району, успіху не мав.

Ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Котлярівка та Берестове.

Читайте також: російська армія поранила в Україні 949 дітей

У Луганській області артилерійських обстрілів минулої доби зазнали Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка.

Ситуація в області залишається напруженою.

У Донецькій області були обстріляні 12 населених пунктів: Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Красногорівка, Слов’янськ, смт Велика Новосілка, Нью-Йорк, Очеретине, села Єлизаветівка, Зоряне, Максимільянівка, Нетайлове.

Пошкоджено 20 житлових будинків, з них: 9 багатоквартирних, будівля заводу знешкодження відходів, адмінбудівля заводу металургійного обладнання, цех ПрАТ "АКХЗ", чотири господарчих споруди, цивільний автомобіль.

Крім того, протягом цієї ночі ворог здійснив три обстріли Костянтинівки із ЗРК "С-300". Пошкодив об’єктів п’ять приватних будинків, сім цивільних автомобілів, два приміщення будинку для осіб похилого віку.

За добу — один загиблий, двоє поранених.

У Миколаївській області вчора зранку агресор здійснив артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади з Кінбурнської коси. Без втрат та руйнувань.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 45 обстрілів, випустивши 235 снарядів з важкої артилерії та БПЛА по районах населених пунктів Миколаївка, Токарівка, Новотягинка, Софіївка, Новодмитрівка, Кізомис, Білозерка, Антонівка, Веселе, Республіканець, Наддніпрянське, Інженерне, Берегове, Новоберислав, Саблуківка, Велетенське, Берислав, Токарівка.

Жертв і постраждалих серед цивільного населення немає.

Зі звільненої території області евакуйовано 83 особи.

Читайте також: росіяни тримають у Чорному морі два підводних човни з «Калібрами»

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони за добу відбили 53 атаки противника, тривають запеклі бої за Бахмут.

Фото: Павло Кириленко/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-