На Донеччині відкрили фотовиставку, присвячену знищеному росіянами Соледару

На Донеччині відкрили фотовиставку, присвячену знищеному росіянами Соледару

Фото
Укрінформ
На Донеччині у Покровську відкрили фотовиставку, присвячену майже знищеному російськими загарбниками Соледару. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Донецька обласна військова адміністрація.

«Фотовиставку, присвячену Соледару, відкрили сьогодні у Покровську. На виставці представлені роботи наших земляків - фотохудожника Олександра Пархоменка та пресофіцерки 93-ї Окремої механізованої бригади Ірини Рибакової», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в їхніх роботах - місто Соледар, яке воно було до початку повномасштабного вторгнення, також російська збройна агресія, з усіма її моторошними наслідками і Збройні сили України – відважні та професійні.

На Донеччині відкрили фотовиставку, присвячену знищеному росіянами Соледару / Фото: Донецька ОДА

Читайте також: У Києві відкриють фотовиставку про історичну спадщину Маріуполя, знищену рф

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, відкриваючи виставку, підкреслив, що Соледар - місто солі, місто сили, і понад століття тутешні соляні шахти були не тільки місцем видобутку, але й туристичною принадою. Це містечко розвивалося, незважаючи навіть на близькість лінії фронту в останні 9 років, але в підсумку було знищене російськими загарбниками, для яких українська земля – лише полігон для воєнних злочинів.

«Кожен кадр на виставці – це не тільки уривок із життя прифронтового міста, але й документальне підтвердження російських безчинств, які рано чи пізно будуть покарані. Дякую всім захисникам України, які боронять нас від навали зі сходу, і дякую митцям, які зберігають моменти війни для історії», - наголосив Кириленко.

Як повідомлялося, у боях за Соледар рф втратила більше військових, ніж у двох війнах у Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-