Голову Одеської облради обвинувачують в порушенні закону про мову

Голову Одеської облради обвинувачують в порушенні закону про мову

Відео
Укрінформ
Через порушення мовного закону голову Одеської обласної ради Григорія Діденка викликали до уповноваженого із захисту державної мови у Київ.

Про це у Фейсбуці повідомив громадський діяч Богдан Галайда, передає Укрінформ.

Саме Галайда звернувся до мовного омбудсмена Тараса Креміня зі скаргою на порушення мовного закону з боку Діденка.

«20 березня я помітив на відео, що Григорій Діденко послуговувався російською мовою на зустрічі з депутатами та курив у приміщенні. 24 березня я подав скаргу на ім’я мовного омбудсмена, і сьогодні мені надійшла відповідь», - написав Галайда.

У оприлюдненій відповіді йдеться, що через виявлені порушення голову облради викликають до Києва для встановлення наявності в його діях ознак складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 188 Кодексу України про адмінправопорушення.

На відео голова Одеської облради Григорій Діденко веде російською мовою дискусію з опозиційними депутатами щодо вигнання волонтерів із приміщення видавництва «Чорномор'я». На українську він перейшов тільки після зауваження.

Скандал навколо волонтерського центру, засновником якого є народний депутат України від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко, почався на початку березня, коли волонтерам повідомили, що ті повинні покинути приміщення видавництва «Чорномор’я», де вони вже більше року плетуть маскувальні сітки для ЗСУ, роблять окопні свічки та фасують гуманітарну допомогу. В облраді запропонували волонтерам «оселитися» в іншому приміщенні, але воно не задовольнило волонтерів, і вони продовжували мітинги задля повернення у видавництво.

Читайте також: Суд скасував штраф меру Харкова за російську мову у соцмережах

За словами Гончаренка, 18 квітня волонтери таки повернулися у приміщення видавництва та вже розпочали роботу з виготовлення сіток.

Фото: oblrada.od.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-