ДБР розслідує побиття військового на Волині

ДБР розслідує побиття військового на Волині

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань проводять розслідування за фактом побиття військовослужбовця у місті Володимир Волинської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

«Військового із закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та переломом носа виявили 9 квітня, через добу після побиття. За свідченнями потерпілого, тілесних ушкоджень йому завдав офіцер військової частини», - йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР розпочали розслідування за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України). Опитали потерпілого та можливих свідків.

Також працівники ДБР призначили низку експертиз, які мають встановити всі обставини події.

Процесуальне керівництво здійснює Волинська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

У ДБР нагадали, що 18 квітня розпочали розслідування за фактом побиття військовослужбовця однієї з частин Національної гвардії у Івано-Франківській області. Відео, на якому офіцер нецензурно лається та б’є військовослужбовця, з’явилося на одному з українських телеграмканалів.

Раніше у квітні ДБР завершило досудове розслідування щодо командира взводу однієї з військових частин у Житомирській області, який застосував фізичну силу до підлеглого у березні поточного року. Обвинувальний акт направлено до суду. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: ПЦУ засудила побиття військового у хмельницькому кафедральному соборі

ДБР застерігає усіх військовослужбовців від порушення правил установлених взаємовідносин. Бюро швидко та жорстко реагуватиме на всі подібні факти та вимагатиме в суді суворого покарання за вчинення насильницьких дій щодо захисників в умовах воєнного часу.

Військовослужбовців просять негайно повідомляти в ДБР про всі випадки нестатутних відносин у місцях їхньої дислокації.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР розслідує факти побиття військовослужбовця однієї з частин Національної гвардії на Івано-Франківщині.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-