На Вінниччині затримали доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки

На Вінниччині затримали доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки

Фото
Укрінформ
Службовці СБУ затримали на Вінниччині доньку колишнього "голови" окупаційної "адміністрації" Чорнобаївки Юрія Турульова, яка підтримувала російських загарбників.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Служба безпеки затримала ще одну пособницю рф під час комплексних заходів на Вінниччині. Зловмисницею є 30-літня донька колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова, якому СБУ раніше вже повідомила про підозру", - зазначають у спецслужбі.

За даними силовиків, після захоплення селища жінка однією з перших підтримала загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який шукав «слабкі місця» на кордоні

За протекції Турульова його доньку поставили на чолі "відділу", де вона займалася запровадженням освітніх "стандартів" рф на території захопленої громади. Зокрема, жінка змушувала місцевих педагогів долучатися до процесу русифікації селищних навчальних закладів та їх переведення на розрахунки в російських рублях.

Крім того, вона організовувала і брала участь у численних пропагандистських акціях рф на тимчасово загарбаній частині Херсонщини.

"Задокументовано, що наприкінці липня минулого року колаборантка була делегатом на прокремлівському форумі під назвою «ми разом з росією». На ньому учасники схвалили так звану «декларацію розвитку регіону», яка фактично була планом інтегрування півдня України в економіку рф", - повідомили в СБУ.

За даними спецслужби, після визволення правобережної частини Херсонської області молодиця переїхала на Вінниччину, де переховувалася під виглядом переселенки.

Їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво окупаційній адміністрації держави-агресора), їй загрожує до 12 років ув’язнення. Зловмисниці обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває слідство.

Читайте також: СБУ викрила мережу ворожих інтернет-агітаторів, серед них – інженер з «Антонова»

Як повідомлялося, у колабораціонізмі та пособництві агресору підозрюються дві так звані директорки шкіл Херсона, які впроваджували "стандарти освіти" рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-