На Великдень в Україні очікуються подекуди незначні дощі

На Великдень в Україні очікуються подекуди незначні дощі

Погода
Укрінформ
Синоптики прогнозують на 16 квітня у західних, Одеській та Миколаївській областях, вночі і в більшості північних та центральних областей невеликий, місцями помірний дощ; на решті території без істотних опадів. Температура вночі 3-8°, у східній частині та в Карпатах 0-5° тепла; вдень 11-16°, на Закарпатті та в Криму до 20°.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Укргідрометцентр.

17 квітня у західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях помірний, 18 квітня у південній частині невеликий дощ, місцями гроза, вдень в окремих районах град; на решті території без істотних опадів. Температура вночі становитиме 4-9°, на Лівобережжі, 18 квітня в Україні очікується 2-7° тепла; вдень 11-16°, на Закарпатті та Криму до 20°.

20 квітня у більшості областей невеликий, у південних, східних і в центральних областях помірний дощ, в Карпатах місцями з мокрим снігом. Температура вночі 3-9° тепла, вдень 11-17°, у більшості західних, північних і центральних областей 8-14° тепла; в Карпатах вночі 1-6° тепла, вдень 4-9° тепла.

У столиці та області 16 квітня вночі невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 13-15°. 17-18 квітня без істотних опадів. Температура вночі 17 квітня 4-9°, 18 квітня 2-7° тепла; вдень 11-16°. 19- 20 квітня очікується невеликий дощ (вночі місцями). Температура вночі 3-8° тепла, вдень 9-14°.

Також синоптики попереджають, що 15-16 квiтня на високогiр'ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Читайте також: В Україні через потепління активізуються грози - синоптики

"15-17 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни триватиме ріст рівнів води на 0,1-0,3 м за добу з подальшим затопленням заплави, порушенням транспортного сполучення, підтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та можливим початковим затопленням житлових будинків водами Дніпра та Сожу в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІІ рівень небезпеки - червоний)" - йдеться в повідомленні.

15-17 квітня внаслідок значних скидів води при пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду триватиме затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення прируслових територій у ряді прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській обл. (ІІІ рівень небезпеки - червоний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-