У Вінниці випустили поштову марку на честь творця першого бензинового двигуна

У Вінниці випустили поштову марку на честь творця першого бензинового двигуна

Фото
Укрінформ
У Вінниці випустили ексклюзивну поштову марку, присвячену творцю першого у світі бензинового двигуна Карлу Бенцу під назвою «Пристрасті до винаходу немає кінця!».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Офісі туризму Вінниці.

У Вінниці випустили ексклюзивну поштову марку на честь творця першого бензинового двигуна Карла Бенца / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

«Ця марка під назвою «Пристрасті до винаходу немає кінця!» присвячена творцеві першого у світі бензинового двигуна Карлу Бенцу, уродженцю німецького міста Карлсруе, яке є побратимом Вінниці. Сьогодні ми її презентували в Музеї моделей транспорту під час відкриття виставкового проєкту «Мандрівка до Карлсруе», - повідомили у відомстві.

Тут зазначили, що це вже сьома марка, яку Офіс туризму Вінниці випускає в партнерстві з Укрпоштою. Вона започаткувала нову серію власних ексклюзивних марок під назвою «Вінниця: від ідей до інновацій».

Читайте також: У Калуші ввели в обіг марку Укрпошти «Kalush Orchestra»

На марці зображений перший автомобіль Benz Patent-Motorwagen, створений винахідником Карлом Бенцом 1885 року. Цей талановитий інженер подарував людству перший у світі бензиновий двигун. Поруч з авто зображена Берта Рінгер, якій судилося стати вірною супутницею, помічницею та натхненницею інженера.

Один з маркованих примірників блоку вже наступного тижня попрямує з вінницькою делегацією до Карлсруе, де його вручать меру міста Франку Ментрупу з нагоди підписання угоди про побратимство.

Як повідомлялось, 21 березня у Вінниці погасили ексклюзивну марку «А наш рід є, був і буде!», створену за мотивами ляльок-мотанок авторства вінницьких майстринь.

Читайте також: Укрпошта ввела в обіг поштову марку «ПТН ПНХ!»

У жовтні 2022 року Офіс туризму Вінниці спільно з Укрпоштою презентували й погасили ексклюзивну поштову марку «Бойовий гусак-льотчик. Вартові українського неба» за мотивами роботи лялькарки Наталії Дремлюги, присвячену безстрашним українським авіаторам, а в грудні - святкову марку «З Різдвом, незламні!», другу ексклюзивну власну марку з циклу «Бойові гусаки». На ній зображено родину бойових вінницьких гусаків з немовлям.

Окрім того, Офіс туризму Вінниці у співпраці з Укрпоштою випустив шість марок із серії «Побратими», присвяченої містам-побратимам Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-