На Донеччині всі Великодні богослужіння пройдуть в онлайновому форматі

На Донеччині всі Великодні богослужіння пройдуть в онлайновому форматі

Укрінформ
На Донеччині цьогоріч святкування Великодня, всі богослужіння та релігійні обряди 15 та 16 квітня пройдуть в онлайновому форматі задля безпеки мешканців регіону.

Про це заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, згідно з вимогами оперативно-стратегічних угруповань військ «Хортиця» і «Таврія» підписав розпорядження щодо заборони масових зібрань у цей період. 

«Всі богослужіння та релігійні обряди мають пройти в онлайновому форматі, адже для росіян будь-яке зібрання. скупчення людей може стати бажаною мішенню», - зазначив очільник області.

Він підкреслив, що влада області не має права допустити жертв, яких можна уникнути.

«Наше завдання - максимально вживати заходи для безпеки життя та здоров'я жителів Донеччини і всіх, хто перебуває на території області», - наголосив Кириленко.

Читайте також: Великдень – особливе свято для українців

Присутній на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко нагадав, що на території регіону з 21.00 до 5.00 діє комендантська година, в цей час громадянам заборонено перебувати на вулицях населених пунктів без спеціальних дозволів. Відповідно, загальний доступ до культових споруд у неділю, 16 квітня, буде дозволений після закінчення комендантської години, а освячення пасхальних справ розпочнеться орієнтовно о 5.00.

«Взагалі по області планується проведення заходів у 121 культовій споруді, а нічні служби будуть проводитися у 42 культових спорудах…Нічна служба буде дозволена лише священослужителям, які мешкають там же та перебувають на постійній основі. Таких у нас 42 споруди. Ми продовжуватимемо контролювати комендантську годину, після закінчення якої за закритими дверима для священослужителів, які перебувають там на місцях, о 5-ій ранку, храми будуть відкриті», - пояснив Осипенко.

Читайте також: Священників закликали пройти безпекові інструктажі напередодні Великодня

Він додав, що для оперативного реагування на можливі різні події під час релігійних заходів в області створені робочі групи, в які увійшли представники обласної військової адміністрації, ГУ Нацполіції, СБУ, ДСНС, представники прокуратури.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує інфраструктурні об’єкти.

Великдень або свято Воскресіння Ісуса Христа за юліанським календарем, за яким відзначають всі свята християни східного обряду, православні та греко-католики, 2023 року припадає на 16 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-