росіяни за добу обстріляли дев'ять областей України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила обстріли дев'яти регіонів України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 13 квітня.

У Чернігівській області за добу ворог обстріляв зі ствольної артилерії Новгород-Сіверський район. Жертв та руйнувань немає.

У Сумській області зранку в четверг війська рф здійснили чотири обстріли Білопільської та Новослобідської громад, з них три — мінометні, один — з АГС.

Вчора протягом дня росіяни сім разів атакували прикордонні Білопільську, Новослобідську, Середино-Будську, Миропільську та Есманську громади. Зафіксовано 75 ударів з мінометів, артилерії та РСЗВ.

В Есманській громаді внаслідок двох ударів з артилерії пошкоджено АЗС.

У Миропільській громаді внаслідок артобстрілу (10 ударів) пошкоджені два приватні домогосподарства.

Читайте також: росіяни завдали авіаударів по Оріхову та Гуляйполю на Запоріжжі

У Запорізькій області російські ​​терористи вдарили по 19 населених пунктах Василівського та Пологівського районів. Ворог тричі атакував з авіації, один раз із РСЗВ, здійснив 13 атак із застосуванням БПЛА та 44 артилерійські обстріли. Є пошкоджені житлові будинки та квартири.

У Дніпропетровській області армія рф з артилерії обстріляла житлові будинки у Нікополі. Постраждали четверо літніх людей, двох з них госпіталізували. У місті пошкоджені 13 будинків і дві господарські споруди. Руйнувань зазнало приватне підприємство. Пошкоджені також газогони та лінія електропередач.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог вів обстріли Ветеринарного, Лук’янців, Нескучного, Вовчанська, Варварівки, Нестерного, Землянок, Комісарового, Колодязного, Новомлинська та Оскола.

На Куп’янському напрямку під обстрілами перебували Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка та Оскіл.

Читайте також: Авіація ЗСУ за добу завдала шість ударів по районах скупчення загарбників

Внаслідок обстрілу села Сотницький Козачок Богодухівського району вчора зранку були пошкоджені два приватні домоволодіння.

У селі Івашки внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджені приватний будинок і трактор.

Також вчора вдень росіяни обстріляли село Кучерівка Куп’янського району. Горів будинок.

Через обстріл села Гатище Чугуївського району пошкоджено будівлю філії Вовчанського ліцею №1, сталася пожежа.

У смт Приколотне Куп’янського району на територію олійноекстракційного заводу впав збитий безпілотник.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, вчора в результаті обстрілу смт Дворічна Куп'янського району загинув 71-річний чоловік. 63-річна жінка з пораненням була госпіталізована. У Дворічній зазнав поранення та помер у лікарні 75-річний чоловік.

У Луганській області російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки.

Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Невське, Кузьмине, Піщане, Білогорівка.

Читайте також: росіяни за добу вбили на Донеччині цивільного, ще двох поранили

У Донецькій області вночі росіяни завдали удару по Слов'янську двома ракетами С-300. Постраждалих немає. Пошкоджені щонайменше сім багатоповерхівок і школа.

Зранку стався обстріл з "Ураганів" селища Соловйове Очеретинської громади. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Протягом доби ворог обстріляв смт Велика Новосілка (житловий сектор), смт Курахівка (житловий сектор), смт Очеретине (житловий сектор), село Берестки (житловий сектор), село Карлівка (Карлівське водосховище).

У місцевій поліції задокументували 14 ворожих ударів, зокрема обстріляно 10 населених пунктів, є вбиті й поранені. Зруйновані або пошкоджені 23 цивільних об’єкти.

«Донеччина зазнала 14 ворожих ударів - поліція зібрала докази воєнної агресії рф. Упродовж доби окупанти атакували 10 населених пунктів. Вбито й травмовано цивільних мешканців...Зруйновано та пошкоджено 23 цивільних об’єкти – 18 житлових будинків, школу, магазин, гараж, автомобілі», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Зазначається, що під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Курахове, Слов’янськ, смт Велика Новосілка, Курахівка, Очеретине, села Берестки, Карлівка, Роздолівка, Хромове. Загарбники застосували проти мирного населення ЗРК «С-300», РСЗВ «Ураган», артилерію, міномети, танки.

Поліцейські уточнили, що дві ракети «С-300» загарбники спрямували по Слов’янську. Поцілили в чотири багатоквартирних і три приватних будинки, об’єкт соціальної інфраструктури, автотранспорт. Інформації щодо жертв не надходило.

З «Ураганів» ворог накрив Курахівку, де руйнувань зазнали багатоквартирний будинок і чотири приватні оселі. Там було травмовано людину.

«Внаслідок артилерійських обстрілів маємо загиблого та пораненого в Очеретиному. Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ», - додали в поліції.

У Миколаївській області вчора російські війська завдали ударів із РСЗВ по Очакову. Постраждалих немає.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 46 обстрілів, випустивши 185 снарядів з важкої артилерії БПЛА та авіації. Херсон ворог обстріляв 5 разів.

Одна людина загинула, двоє дістали поранення.

Вчора зранку російська артилерія прицільно вдарила по житлових будинках у селі Висунці Музиківської громади. Вибито вікна, пошкоджено покрівлі, теплиці та сонячні батареї.

Читайте також: На Херсонщині двоє людей підірвалися на російській вибухівці

Автомобіль наїхав на російську міну в карʼєрі поблизу Тягинки, один чоловік загинув, другий дістав тяжкі травми.

Прибрежні Козацьке і Веселе Каховського району найбільше обстрілюються російськими військовими. Із смт Козацьке евакуйовані всі сімї з дітьми.

За добу з визволеної території Херсонщини евакуювали ще 72 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-