На Вінниччині взяли під варту командира роти, який надавав відпустки підлеглим за хабарі

На Вінниччині взяли під варту командира роти, який надавав відпустки підлеглим за хабарі

Укрінформ
На Вінниччині за хабарі заарештували та взяли під варту командира роти, який за надання короткострокових відпусток вимагав і отримував від підлеглих гроші.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та заарештовано командира роти забезпечення за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Встановлено, що командир роти з листопада 2022 року систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від підлеглих військовослужбовців за надання їм короткострокових звільнень від виконання обов’язків військової служби», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, 9 квітня під час одержання другої частини неправомірної вигоди від підлеглого військовослужбовця, капітан був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуку, проведеного в його службовому кабінеті, правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти в сумі 65 тис. гривень.

У вівторок, 11 квітня, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 241 тис. гривень.

Читайте також: В Одесі за систематичне хабарництво судитимуть посадовця з Мін’юсту

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Читайте також: Керівництво Житомирської митниці викрили у хабарництві

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили завідувача філії одного з комунальних закладів охорони здоров’я у вимаганні й одержанні трьох тисяч доларів хабаря за зняття з військового обліку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-