Війська рф за добу обстріляли вісім областей України - зведення ОВА

Війська рф за добу обстріляли вісім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на вісім регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 9 квітня.

У Чернігівській області ворог здійснив три обстріли з мінометів Новгород-Сіверського району, зафіксовано близько 20 вибухів. Також, імовірно, росіяни запустили ракету з літака. Без жертв і постраждалих. Руйнувань немає.

У Сумській області зранку в неділю агресор зі своєї території тричі з артилерії бив по Середино-Будській громаді. Зафіксовано 5 ударів. За попередніми даними, без руйнувань і постраждалих.

Вчора протягом дня росіяни сім разів обстріляли прикордонні Білопільську, Хотінську, Великописарівську та Миропільську громади. Зафіксовано 79 ударів.

У Запорізькій області ​​троє людей загинули, ще 5 були поранені внаслідок ворожих атак.

Війська рф атакували Запоріжжя, Оріхів, Гуляйполе та ще 15 населених пунктів. Зафіксовано один ракетний обстріл, чотири авіаційні, п'ять атак БПЛА та 46 артобстрілів.

Читайте також: росіяни вночі атакували Запоріжжя ракетами С-300

Зруйновано та пошкоджено кілька десятків об'єктів: квартири, будинки, господарські споруди.

Вночі ворог атакував обласний центр, поцілив у приватний будинок. Загинули батько і дитина, матір врятували з-під завалів.

У Дніпропетровській області вчора росіяни обстрілювали Нікопольський район, били з важкої артилерії та БПЛА.

У Марганецькій та Мирівській громадах снаряди пошкодили газогін і паркан. Без постраждалих.

У Харківській області на Слобожанському напрямку російська армія била по Ветеринарному, Гранову, Вільхівці, Терновій, Стариці, Вовчанську, Караїчному та Чугунівці.

На Куп’янському напрямку обстрілів зазнали Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Крохмальне, Кіндрашівка, Піщане та Берестове.

Читайте також: росіяни обстріляли Куп'янський район Харківщини, є загиблі та поранена

Вчора зранку ворог завдав ракетного удару (попередньо, Х-59) по території поруч із водосховищем у Харківському районі, пошкоджено будівлі у смт Мала Данилівка.

Також вчора росіяни завдали ракетного удару по смт Великий Бурлук Куп'янського району. Ракета, за попередніми даними, С-300 влучила у землю на відкритій території. Частково пошкоджено три житлові будинки і три господарські споруди.

Унаслідок обстрілів смт Дворічна Куп'янського району загинули двоє чоловіків віком 65 та 34 роки.

Під час обстрілу села Подоли Куп'янського району пошкоджено приватне домоволодіння, поранена 65-річна жінка. Також пошкоджений трансформатор.

В Ізюмі на території центрального кладовища 53-річна жінка наступила на протипіхотну міну типу "Пелюстка" і була госпіталізована.

У смт Слобожанське Чугуївського району чоловік знайшов підозрілий предмет і почав розбирати його. Предмет вибухнув. Чоловіка госпіталізували.

Читайте також: Збитки від російських злочинів проти довкілля Луганщини перевищили ₴475 мільярди

У Луганській області на Лиманському напрямку минулої доби війська рф вели безуспішні наступальні дії на південь від Кузьминого в Кремінській громаді.

Ворожих артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка.

У Донецькій області росіяни здійснили авіаудар, били з артилерії та міномета.

Під вогнем перебували Бахмут, Костянтинівка, Курахове, Торецьк, Велика Новосілка, Очеретине, Времівка, Дружба. В усіх населених пунктах руйнувань зазнали житлові сектори.

На Донеччині за добу двоє людей дістали поранення.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 71 обстріл, випустивши 495 снарядів з різного виду озброєння та авіації.

Херсон ворог обстріляв шість разів, випустив 23 снаряди.

російські агресори посилюють на Херсонщині контррозвідувальний і поліцейський режим.

Читайте також: На Херсонщині ворог обстрілює інфраструктуру, яка допомагає регіону відновлюватися - Гуменюк

Зокрема в Горностаївському районі тривають рейдові заходи з перевірки телефонів населення на наявність фото- й відеоматеріалів, а також "забороненого" контенту. Загарбники фіксують персональні дані місцевих жителів, вибірково обшукують оселі.

На визволеній від росіян території тривають роботи з відновлення та відбудови Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-