У Маріуполі катастрофічно бракує лікарів та медпрепаратів

У Маріуполі катастрофічно бракує лікарів та медпрепаратів

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі катастрофічно не вистачає лікарів та медичних препаратів, у лікарнях немає сучасного обладнання.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада.

«Медицина на межі колапсу: маріупольці в окупації не можуть отримати необхідну лікарську допомогу. В окупованому місті катастрофічно не вистачає лікарів та медичних препаратів. В лікарнях немає сучасного обладнання, адже воно було або знищено росіянами, або вивезено», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Маріуполі загарбники демонтують залізничний вокзал та приватні будинки

У міськраді зазначили, що наразі люди не можуть отримати не лише нормальну медичну допомогу, а й життєво необхідні ліки. Зокрема, маріупольці повідомляють про відсутність інсуліну. Жителі змушені шукати його у волонтерів. Крім того, через те, що медиків не вистачає, майже не можливо потрапити на консультацію до лікаря.

Також жителі скаржаться на невиплату лікарняних та коштів вагітним. За словами маріупольців, протягом пів року вони неодноразово звертались до окупаційної влади, але у відповідь чують лише відмовки.

«Таким і є справжній "руський мир". Коли життя та здоров‘я людей не вартує нічого. Людський сервіс повернеться у Маріуполь разом з українським прапором!» – підкреслили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі росіяни запустили виробництво бетонних споруд та укріплень для бліндажів

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб сховати сліди свого злочину.

Наразі у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Лікарні переповнені пораненими російськими військовими, а хворим містянам відмовляють у госпіталізації.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Маріупольська міськрада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-