На захопленій території Херсонщини тривають депортація та обшуки

На захопленій території Херсонщини тривають депортація та обшуки

Укрінформ
На захопленій території Херсонщини триває депортація населення у малозаселені регіони росії, також тут проводять обшуки, шукають партизан та вимикають світло і мобільний зв'язок під час пересування військової техніки.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

«Ситуація (у різних населених пунктах Херсонщини, які захоплені ворогом - ред.) дійсно відрізняється. Якщо ми говоримо про населені пункти на узбережжі Дніпра, то там окупанти доволі давно оголосили вже примусову евакуацію, складають списки тих, хто виїжджатиме з тих міст, їх фактично депортують», - зазначив Хлань.

За його словами, людям спочатку обіцяють переїзд у Краснодарський край, а потім ті, хто виїжджає, опиняються далеко за Уралом.

Частина людей категорично відмовляється виїжджати з населених пунктів вздовж узбережжя. Тому загарбники посилюють тиск на них для примусової «евакуації». Ворог вводить так звані перепустки на пересування, інколи закриває ці населені пункти.

Читайте також: На Херсонщині ворог атакував з безпілотника Зміївку, є поранені

У Скадовську загарбники оголосили поки що добровільну «евакуацію». За його словами, людей заманюють житловими сертифікатами, грошовою допомогою.

Що стосується Генічеська, Арабатської Стрілки, Новотроїцького, Новоолексіївки, Нижніх Сірогоз, Іванівки, то там ворог проводить фільтраційні заходи, закриває населені пункти, шукає партизан, також тимчасово вимикає світло і мобільний зв'язок під час пересування колон своєї військової техніки.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-