російські військові мінують територію поблизу Енергодара

російські військові мінують територію поблизу Енергодара

Укрінформ
Мешканцям тимчасово захопленого Енергодара слід бути обережними, оскільки загарбники мінують територію.

Про це в Телеграмі написав міський голова Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Просимо мешканців Енергодара, які залишаються в окупованому місті, бути максимально обережними. Рашистські військові на створених ними інформаційних ресурсах хизуються тим, що мінують все навколо себе", - зазначив Орлов.

За його словами, ворог мінує не тільки поля на Запорізькому напрямку, а й поблизу Енергодара. Крім того, небезпечним є перебування на прибережних територіях Каховського водосховища, у лісосмугах тощо.

"Навесні, з початком так званого дачного сезону, нова небезпека постає перед власниками присадибних та заміських будинків і ділянок. Це стосується не тільки ризику наступити на міну на власному городі або по дорозі до нього, а й високої ймовірності під час обробки землі зачепити нерозірваний снаряд", - наголосив міський голова.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя загарбники посилюють видачу паспортів рф

Він нагадав, що загарбники системно обстрілюють населені пункти Запорізької та Дніпропетровської областей. "Вони роблять це із сусідніх сіл, з берегової лінії, промислових майданчиків міських підприємств,

та навіть з околиць житлових кварталів Енергодара... 9 років війни (а надто останній рік) показують, що головна мета країни-агресора - знищити якомога більше українців будь-якими методами", - заявив Орлов.

Як повідомлялося, на захопленій території Мелітопольського району Запорізької області загарбники мінують поля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-