росіян у Сєвєродонецьку в півтора раза більше, ніж місцевих - голова МВА

росіян у Сєвєродонецьку в півтора раза більше, ніж місцевих - голова МВА

Укрінформ
У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку Луганської області залишилося близько 10 тисяч містян, тоді як російських військових та чиновників тут налічується до 15 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це очільник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк повідомив у Телеграмі.

«За нашими підрахунками, саме містян у Сєвєродонецьку близько 10 тисяч. Якщо казати про тих людей, які туди приїхали – це і військові, і представники окупаційної влади, які там перебувають у відрядженні, то це, можливо, тисяч до 25», - розповів Стрюк.

За його словами, загарбники вважають Сєвєродонецьк тиловим містом, тож використовують його як логістичний центр

Читайте також: У Сєвєродонецьку руйнуються будинки, зростає антисанітарія

Голова МВА додав, що навколо міста збільшилась концентрація військ, але інформації про те, що тут відбувається розбудова укріплень, не надходило.

«Разом з тим навколо багато об’єктів, які залишаються мінно-небезпечними. Розмінування проведено по центральних вулицях, на решті території розмінування практично не велося», - зазначив очільник Сєвєродонецька.

Читайте також: У захопленому Сєвєродонецьку не працює каналізація, на вулицях — гори сміття

Як повідомляв Укрінформ, у населених пунктах Щастинського району Луганської області загарбники виселяють людей із сель для розквартирування російських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-