Зеленський вручив нагороди військовим і цивільним за героїзм під час деокупації Чернігівщини

Зеленський вручив нагороди військовим і цивільним за героїзм під час деокупації Чернігівщини

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський нагородив військовослужбовців і цивільних осіб, які проявили мужність і героїзм під час оборони та звільнення Чернігівської області від російської окупації.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

Зеленський виступив на заходах з нагоди річниці визволення області від російських загарбників.

"Ми відзначаємо першу річницю звільнення наших північних областей. Рік тому успіхи нашого народу в битвах за Чернігівщину, Сумщину, за Київщину відкрили світу правду. Правду про те, якою є Україна. Світ побачив не тільки сміливість і рішучість українців, не лише те, які незламні українці й українки. Світ побачив, що Україна здатна вийти переможцем із цієї війни – війни за Україну", - сказав Зеленський.

За його словами, після битв за північні області відбулася принципова зміна ставлення світу до держави, підтверджена віра в Україну.

На переконання Президента, і українські воїни, і цивільні жителі Чернігівщини продемонстрували справжній героїзм у боротьбі за свої громади, який завжди пам’ятатимуть.

«Уже понад 400 днів ми всі разом захищаємо нашу державу в цій повномасштабній війні… Попереду ще великий шлях, непрості битви, непростий час. Але у нас є досвід того, що дає нам, українцям, українкам, змогу перемагати. Бути на своїй землі й боротися. Берегти нашу внутрішню єдність і допомагати кожному, хто поруч б'ється за Україну, хто працює на Україну, дбає про нашу державу. І бути фортецею – на особистому рівні, на рівні свого села, селища, міста, щоб фортецею ми залишались і на рівні всієї нашої держави, всієї України», – наголосив Зеленський.

Президент вручив почесну відзнаку «Місто – герой України» начальнику Чернігівської міської військової адміністрації Дмитру Брижинському. Він зазначив, що для нього велика честь відзначити боротьбу міста Чернігова та героїзм області загалом.

Глава держави також нагородив військовослужбовців і цивільних осіб, які проявили мужність і героїзм під час оборони та звільнення Чернігівської області від російської окупації.

Президент вручив військовослужбовцям Збройних сил України та інших військових формувань державні нагороди, зокрема ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, «За заслуги» ІІІ ступеня, Княгині Ольги ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» та «За бездоганну службу» ІІІ ступеня. Нагороди отримали військовослужбовці ЗСУ, Національної гвардії України, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Державної прикордонної служби та Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Зеленський на Чернігівщині відвідав госпіталь і вручив нагороди пораненим військовим

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у річницю визволення села Ягідне Чернігівської області відвідав школу, у підвалі якої російські загарбники майже місяць тримали мирних жителів у заручниках.

Фото та відео надані Офісом Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-