На Запоріжжі військові рф складають списки колаборантів на «ліквідацію»

На Запоріжжі військові рф складають списки колаборантів на «ліквідацію»

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Запоріжжя вороги складають списки колаборантів, яких не можна випускати у разі відступу росіян. Їх ліквідують або навмисне залишать українській владі.

Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

“Ми знаємо, що і в окупаційній поліції складаються списки колаборантів, яких не можна буде випускати з окупованої частини нашої держави. У нас також є інформація, що такі списки складаються і в інших органах окупаційної влади, крім поліції. Також бачимо приклади звільненої Херсонщини, коли під час втечі окупанти не всіх колаборантів випустили”, - сказав мер Мелітополя.

За його словами, величезна частина цих колаборантів зі звільненої вже Херсонщини сьогодні під слідством, заарештовані нашими спецслужбами. 

Федоров зазначив, що наявна інформація свідчить: колаборанти, оскільки вони багато знають, або будуть ліквідовані під час відходу російських військ, або їх навмисне залишатимуть, щоб передавати українській владі, бо зрадники нікому не потрібні.

Читайте також: У Мелітополі підірвали автомобіль колаборанта

Відповідаючи на питання про кількість запорізьких колаборантів у таких списках, міський голова Мелітополя сказав, що на всій території області їх близько півтори тисячі осіб, у самому Мелітополі та районі — приблизно 700.

“Чи всі вони підлягають ліквідації? Звичайно ж, ні. Що стосується тих, які підлягають, то це десятки осіб, які добре володіють інформацією про окупаційну владу”, - зазначив Федоров.

Як раніше повідомляв Укрінформ, вранці у понеділок у центрі Мелітополя пролунав вибух: підірвано авто, в якому перебував колаборант Максим Зубарєв. Відповідальність за це взяли на себе мелітопольські партизани. За попередньою інформацією, зрадник помер у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-