На Рівненщині волонтери «заробили» для ЗСУ понад ₴100 тисяч, відправляючи на переробку сміття

На Рівненщині волонтери «заробили» для ЗСУ понад ₴100 тисяч, відправляючи на переробку сміття

Фото
Укрінформ
На Рівненщині волонтери, які збирали і здавали на переробку вторинну сировину, зібрали на підтримку ЗСУ понад 100 тис. грн.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Дубенські волонтери, збираючи макулатуру, пластик, скло, «заробили» на потреби ЗСУ понад 100 тисяч гривень. Розпочали ще влітку минулого року. Тоді саме почали лунати заклики здавати російськомовну літературу на макулатуру. Тож волонтери підхопили цю ідею і запропонували мешканцям громади приносити такі книжки їм на склад. І люди відгукнулися. Тоді вдалося зібрати 38 тисяч гривень», - написав Коваль.

За його словами, згодом волонтери почали приймати й іншу вторсировину: пластик, скло, алюмінієві бляшанки з-під напоїв, а також використану харчову плівку і картон. Усе це переробляє підприємець із Костополя, з яким співпрацюють активісти.

Тим часом екологічну ініціативу «Волонтерів на Конторській» підтримують не лише жителі міста Дубно, а й навколишніх сіл. Вони також регулярно привозять вторсировину.

Як уточнила керівниця Благодійного фонду» Волонтери на Конторській» Інна Яцина, загалом за 8 місяців волонтерам за переробку вторсировини вдалося зібрати 116 тисяч гривень. Їх використали для забезпечення потреб військових.

Читайте також: У Тернополі зібрали майже пів мільйона гривень на вантажівки для «Азову»

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному митці розпочали безстроковий благодійний марафон. На першій акції зібрали гроші на гусеничний дрон для евакуації поранених - він піде у підрозділ «Вовки да Вінчі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-