На Одещині затримали браконьєра, який виловив сазана на ₴700 тисяч

На Одещині затримали браконьєра, який виловив сазана на ₴700 тисяч

Фото, відео
Укрінформ
На Дністровському лимані затримали браконьєра з уловом сазана. За попередніми підрахунками, чоловік спричинив державі шкоду на суму близько 700 тисяч гривень.

Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

«Житель Білгорода-Дністровського здійснював незаконний лов риби, у тому числі у заповідній зоні. За попередніми підрахунками фахівців, правопорушник загалом спричинив державі шкоду на суму близько 700 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співробітники сектору водної поліції поблизу села Південне виявили працівника місцевого риболовецького підприємства, який з човна здійснював вилов риби необіркованими сітками, частина яких була закинута в води у заповідній зоні.

Слідчі вилучили у правопорушника човен, 404 метри ліскової сітки та сазанів вагою 69 кілограмів. 169 метрів незаконного знаряддя лову з майже 42 кілограмами риби знаходилися на території заповідника, решта – за межами забороненої зони.

Незаконний улов поліцейські передали на зберігання підприємству «Клест ЛТД», а сітки та плавзасіб – до територіального відділення поліції.

За незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (п. 1 стаття 249 КК України) браконьєру загрожує штраф від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 51000 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: У Prozorro провели 167 аукціонів з продажу прав на промисловий вилов риби

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон про реформу галузі рибного господарства та аквакультури, в межах якої очікується зростання конкуренції, підвищення якості виловленої риби та збільшення надходжень до місцевих бюджеті.

Фото: od.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-