У громаді на Кіровоградщині вперше за 30 років запрацювала пекарня

У громаді на Кіровоградщині вперше за 30 років запрацювала пекарня

Фото
Укрінформ
Сім'я фермерів ініціювала створення пекарні у Дмитрівці - селі на Кіровоградщині, де понад 30 років не було місцевого виробництва хліба. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Загалом до кооперативу входять четверо осіб, але ініціаторами створення підприємства були Галина та Олександр Кущові - місцеві фермери.

Ідея виникла понад три роки тому та реалізовувалася за програмою DOBRE від американського фонду USAID. 4 мільйони гривень вклав у виробництво кооператив та 2 мільйони - DOBRE.

Пекарня, яка була у громаді, закрилася понад 30 років тому, наразі не залишилося навіть будівлі, тому саме цей напрямок виробництва захотіли відродити у громаді.

Читайте також: На Львівщині запрацювала пекарня для військових

«Зараз ми печемо хліб декількох різновидів та здобу. У майбутньому плануємо відкрити також лінію з виробництва макаронних виробів. У нас повний цикл виробництва - ми хочемо вирощувати зерно, переробляти його, далі - випікати хліб, з висівок робити екопосуд. У нас є з чого виробляти. Випічку продаємо у магазинах Дмитрівки та у сусідні села, зараз шукаємо збут. Можемо випікати до 1500 хлібин на добу, але зараз є сенс робити лише пару сотень. Шукаємо свою родзинку, щоб у нас був особливий дмитрівський хліб. Випікаємо повністю з натуральної сировини, без хімічних домішок», - розповіла Галина Кущова.

У громаді на Кіровоградщині вперше за 30 років запрацювала пекарня / Фото: Мирослава Липа, Укрінформ

Експерт з економічного розвитку програми DOBRE Віталій Юрків поінформував, що програма фінансується агентством США з міжнародного розвитку - USAID, працює з 2016 року. Програма була з бюджетом 50 млн дол. США, торік фінансування збільшили, програму продовжили на три роки - до вересня 2025.

Представники DOBRE працюють з територіальними громадами та допомагають органам місцевого самоврядування бути успішнішими в управлінні місцевими ресурсами для покращення надання послуг, розвитку місцевої економіки та поліпшення життя мешканців громади. Громади-партнери отримують технічну і консультаційну допомогу, частково фінансуються деякі пріоритетні проєкти громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-