На Прикарпатті поліція викрила оборудку із землею та майном Укроборонпрому

На Прикарпатті поліція викрила оборудку із землею та майном Укроборонпрому

Укрінформ
Жителька Івано-Франківської області самовільно захопила земельну ділянку й устаткування підприємства Укроборонпрому, їй повідомили про підозру у вчиненні одразу чотирьох кримінальних порушень.

Про це у Фейсбуці повідомляє Поліція Івано-Франківської області, передає Укрінформ.

«Слідчими встановлено, що підозрювана у 2016 році самовільно захопила земельну ділянку та устаткування, які належали одному із підрозділів ДК «Укроборонпром». Майно фігурантка не повернула законному власнику навіть після рішення суду. Правоохоронці повідомили їй про підозру у вчиненні одразу чотирьох кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 197-1, ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 382, ч. 1 ст. 209 КК України», - йдеться в повідомленні.

Установлено, що керівниця одного з господарських товариств Івано-Франківської області, знаючи про цільове призначення земель оборони з особливим режимом використання, самовільно зайняла ділянку прощею 0,30 га і використовувала її для власних потреб до 2022 року.

Читайте також: Мера Костянтинівки судитимуть за розкрадання оборонних коштів

Водночас вона привласнила 33 одиниці устаткування, яке розташовувалося на цій ділянці. Загальна сума майна перевищує 200 тисяч гривень.

Окрім цього, підозрювана знехтувала рішенням Господарського суду Івано-Франківської області про повернення майна підприємству оборонного комплексу.

«Натомість, з метою приховування та маскування походження обладнання, самовільно передала його до статутного капіталу іншого суб’єкта господарювання. Відтак легалізувала майно, яке привласнила злочинним шляхом», - додають в поліції.

Читайте також: НАБУ завершило слідство у справі про розтрату майна Житомирського бронетанкового заводу

Наразі підозрюваній обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. На нерухоме майно накладено арешт. Обладнання повернули підприємству оборонного комплексу.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-