У центрі Львова сотні людей заспівали Державний Гімн

У центрі Львова сотні людей заспівали Державний Гімн

Фото, відео
Укрінформ
У Львові з нагоди 158-річчя з дня першого публічного виконання Гімну України на площі Ринок урочисто зазвучало «Ще не вмерла України і слава, і воля..» сотнями голосів містян, військових та вимушених переселенців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Сьогодні військові – це наш щит. Приєднатися до акції ми запросили наших військових, курсантів, внутрішньо переміщених осіб, депутатів і працівників міської ради. Сьогодні ми всі за одне, ми всі – разом, і так має бути завжди. Бо наш Гімн і наш Прапор – це те, що веде нас до нашої Перемоги!», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

У події взяли участь військовослужбовці та курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Львівського державного університету внутрішніх справ та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, працівники поліції, вимушено переміщені українці, депутати і працівники міської ради, представники обласної влади та громадських організацій, духовенство та всі охочі містяни й гості Львова.

Читайте також: Зеленський опублікував відео до дня Державного гімну

Спершу військові розгорнули перед міською радою великий прапор України, розміром 12м х 17м, а після усі разом урочисто заспівали «Ще не вмерла України…».

Зазначимо, урочисте святкування з нагоди першого публічного виконання Гімну України відбувається на площі Ринок перед міською радою вже не один десяток років. Всі попередні рази кількість мешканців, які брали участь у спільному виконанні Гімну, сягала більше тисячі.

Як повідомлялося, «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» – Державний Гімн України, написаний у 1862 році. Автором слів є український етнолог, фольклорист, поет, громадський діяч Павло Чубинський. Через рік музику до вірша уклав композитор та диригент Михайло Вербицький. Державний Гімн першої редакції затвердили законодавчо 6 березня 2003 року.

Саме 10 березня 1865 року в Перемишлі відбувся концерт пам’яті українського письменника Тараса Шевченка. Завершальним номером концерту стало виконання Гімну України.

Фото: Роман Балук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-