У Нікополі внаслідок обстрілу зруйнована редакція місцевої радіостанції

У Нікополі внаслідок обстрілу зруйнована редакція місцевої радіостанції

Фото
Укрінформ
Унаслідок обстрілу Нікополя російськими військами зруйновано редакцію радіостанції «Ностальжі», яка вела мовлення, зокрема, на значну частину тимчасово захопленої території Запорізької області.

За словами Терещенка, внаслідок обстрілу серйозно постраждало приміщення та обладнання редакції радіо «Ностальжі».

"Снаряд влучив у перший поверх нашої будівлі і повністю зруйнував її. Наше редакційне приміщення, розміщене на другому поверсі, також суттєво постраждало. Вціліло лише одне вікно. Над третиною будівлі знесло покрівлю, і там, де розташовані наші апаратні, працюють ведучі, даху немає. Тому якщо піде дощ, нашу апаратуру буде знищено остаточно", - сказав він.

Радіо, за словами його керівника, наразі працювати не може.

"Якщо ефірне обладнання ще можна полагодити, то монтажне знищено повністю. Також осколками пошкодило дуже дорогий кабель, який іде до антени передавача", - сказав Терещенко, додавши, що вартість знищеного майна уточнюється.

Як наголошує керівник нікопольського радіо, самостійно відремонтувати приміщення та відновити мовлення вони не зможуть, потрібна зовнішня підтримка.

Читайте також: З початку вторгнення рф в Україні загинули 12 працівників ЗМІ, ще 21 поранений

Своєю чергою голова НСЖУ Сергій Томіленко наголосив, що Спілка звернеться до обласної і місцевої влади, ЮНЕСКО та інших міжнародних партнерів з проханням допомогти відновити роботу нікопольської радіокомпанії.

"Ми надаємо екстрену підтримку радіо за рахунок коштів Міжнародної федерації журналістів. Також я вже поінформував штаб-квартиру ЮНЕСКО про цей черговий воєнний злочин росії проти працівників українського медіа", - зауважив він.

У Національній спілці журналістів висловлюють солідарність із нікопольськими колегами й засуджують черговий злочин окупантів проти журналістів і медіа.

Радіо «Ностальжі» є головним джерелом щоденного інформування жителів Нікополя. Крім того, воно повідомляло містян про повітряні тривоги.

Наразі провідна радіостанція Нікополя, яка вела мовлення також і на значну частину тимчасово окупованої Запорізької області (в районі Енергодара), припинила трансляцію.

Читайте також: Ракетний удар по Україні: Зеленський провів нараду з силовиками та урядовцями

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 9 березня росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по Україні. Вибухи зафіксовані в Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Фото: НСЖУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-