СБУ затримала агента гру, який збирав розвіддані для захоплення Очакова

СБУ затримала агента гру, який збирав розвіддані для захоплення Очакова

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала агента головного управління генерального штабу зс рф, який збирав розвідувальні дані для захоплення Очакова на Миколаївщині.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Контррозвідка Служби безпеки зірвала плани рф щодо створення умов для окупації території прибережних районів Миколаївської області. У результаті масштабної спецоперації в Очакові затримано агента головного управління генерального штабу зс рф (більше відомого як гру), який збирав розвіддані для захоплення українського міста", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, російська воєнна розвідка відпрацювала завербованому завдання схилити до співпраці з загарбниками керівництво міської влади. За це меру міста пропонували «обрати посаду» у разі захоплення південного регіону. Втім, він проявив патріотичну позицію, повідомив СБУ про спроби вербування і сприяв викриттю ворожих планів.

"Встановлено, що агентом гру виявився колишній командир одного з центрів спеціальних операцій Збройних сил України. Згодом він влаштувався до Очаківської міської ради. Після повномасштабного вторгнення з посадовцем встановила зв’язок російська воєнна розвідка для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України", - повідомляють в СБУ.

Встановлено, що агент перебував на постійному зв’язку з кадровим співробітником гру - Колєсніковим Сергієм Олександровичем, 31.07.1971 р.н., уродженцем України.

Як зазначається, саме за його вказівкою посадовець приховано збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони, які задіяні у захисті прибережних районів. Для цього намагався використовувати свої зв’язки серед колишніх військових та діючих чиновників.

Відео: СБУ

Також він займався формуванням власної розгалуженої мережі інформаторів для збору та передачі розвідданих на користь країни-агресора.

Читайте також: СБУ затримала в Одесі бойовика «Спарти», який брав участь у боях за Донецький аеропорт

Під час обшуків за місцем проживання ворожого агента співробітники СБУ виявили «таємний» телефон, який він використовував для конспірованого листування з окупантами.

Крім цього, вилучено тепловізори та незареєстровану зброю з боєприпасами.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)

Як повідомлялося, в Одесі Служба безпеки України затримала заступника голови обласної військової адміністрації Ігоря Ткачука.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-