У Запоріжжі обстежують будинок, в який влучила російська ракета

У Запоріжжі обстежують будинок, в який влучила російська ракета

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі в будинку, в який влучила російська ракета, завершені пошуково-рятувальні роботи і розпочала працювати міська комісія, яка обстежує стан будівлі.

Про це в Телеграмі повідомляє в.о міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

Зазначається, що вчора завершилися пошуково-рятувальні роботи у зруйнованому будинку по Незалежної України, 67, а сьогодні комунальники почали виконувати там першочергові аварійно-ремонтні роботи.

Читайте також: У Запоріжжі в будинку, що зазнав ракетного удару, зруйновані 25 квартир і 10 пошкоджені

"Також вже розпочала працювати міська комісія, яка обстежує стан будівлі. Представникам комісії доручено якнайшвидше скласти акти обстеження пошкодженого майна. На основі цих документів мешканці непридатних для проживання квартир отримають статус ВПО та грошові виплати від держави і міста", - йдеться у дописі.

Від держави люди можуть щомісяця отримувати 2000 грн на кожну дорослу особу і 3000 грн - на дитину, з міського бюджету - 10 000 грн (з моменту руйнування будинків і до моменту поки їх не відбудують) на родину, яка втратила житло.

Фахівці міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби встановлювали підпорки під пошкоджені конструкції будинку, щоб не допустити їх подальшого руйнування. Комунальники «Запоріжремсервісу» «закривали» листами OSB вибиті вікна у вцілілих квартирах та під’їздах. Роботи проводилися зі сторони двору, завтра їх продовжать з фасаду будинку.

Читайте також: У Запоріжжі закінчили розбирати завали багатоповерхівки

Раніше повідомлялось, в 5-поверховому будинку, в який 2 березня вночі влучила ракета, попередньо, зруйновано 25 квартир, ще 10 - непридатні для проживання. Всього в будинку було 80 квартир. Ракета влучила в третій під'їзд. Загинуло 13 людей (в тому числі і 8-місячна дівчинка).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-