На Харківщині після деокупації територій на мінах підірвалося майже 170 людей

На Харківщині після деокупації територій на мінах підірвалося майже 170 людей

Укрінформ
На Харківщині після деокупації територій на мінах та різних вибухових пристроях підірвалися майже 170 людей, 34 з них загинули.

Про це повідомив на пресконференції 24 лютого керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає кореспондент Укрінформу.

«Після деокупації росіяни залишили нам так звані «подарунки» – міни або вибухові пристрої, на яких підірвалось 169 осіб. Більшість із них 136 - цивільні особи, 34 з яких загинули. Також поранено 8 поліцейських вибухотехніків, 24 працівники ДСНС, 5 з яких загинули, поранено працівника вибухотехнічної служби НАБУ», - розповів Фільчаков.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко прогнозує, що навесні кількість трагічних випадків буде тільки збільшуватися.

Читайте також: В Україні треба розмінувати понад 2,6 мільйона гектарів сільськогосподарських угідь

«Зараз у нас буде весна, зійде сніг, багато людей поїдуть на дачі. Більшість дачних ділянок, що розташовані в Чугуївському, Балаклійському, Харківському районах заміновані, треба бути вкрай уважними. Можемо прогнозувати збільшення кількості людей, які постраждають внаслідок підриву на мінах", — сказав Тимошко.

Як повідомлялося, 22 лютого у визволеному Ізюмі Харківської області на «пелюстці» підірвався працівник лісгоспу, чоловіка госпіталізували з пораненням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-