СБУ затримала «кримінального авторитета», який майже 10 років тероризував Кривий Ріг

СБУ затримала «кримінального авторитета», який майже 10 років тероризував Кривий Ріг

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала "кримінального авторитета", який майже 10 років тероризував жителів Кривого Рогу.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"У результаті спецоперації у Дніпропетровській області затримано одного з лідерів кримінального середовища регіону, який майже 10 років намагався тримати в страху місцевих жителів", - ідеться в повідомленні.

Зловмисником є неодноразово засуджений так званий "смотрящий" за Кривим Рогом.

Саме він причетний до численних фактів обкладання "даниною" представників малого і середнього бізнесу.

Для цього він брав участь у вирішенні штучних конфліктів, які для місцевих підприємців створювали підконтрольні йому злочинні угруповання. За вирішення "спору" зловмисник отримував відсоток від загальної суми "вибитих" грошей.

Читайте також: Іще один «злодій в законі» зі списку РНБО отримав підозру

"У разі відмови сплачувати "борги" учасники банд погрожували потерпілим та їхнім родичам насильством і фізичною розправою, а також знищенням приватного майна", - сказано в повідомленні.

Крім того, зловмисник був на постійному контакті з представниками злочинного середовища рф, у тому числі з російськими "злодіями в законі". З ними він періодично координував діяльність та вирішував питання щодо наповнення так званого "общака".

У СБУ зауважили, що все це негативно впливало на криміногенну обстановку в регіоні та розхитувало внутрішню ситуацію у Кривому Розі.

Співробітники СБУ поетапно задокументували факти незаконної діяльності фігуранта і затримали його на спробах чергового отримання грошей за вирішення "спірних питань" з бізнесом.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення або поширення злочинного впливу).

Планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому правоохоронці викрили у місті Кам’янське на Дніпропетровщині нарколабораторію, яка у промислових масштабах виготовляла метамфетамін та опій ацетильований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-