З Музею техніки Богуслаєва в Запоріжжі вивозять експонати

З Музею техніки Богуслаєва в Запоріжжі вивозять експонати

Укрінформ
У Запоріжжі з приватного Музею техніки Богуслаєва вивозять виставкові експонати, аби уберегти мешканців навколишніх будинків від ракетного удару росіян.

Про це повідомляє пресслужба "Мотор Січ", передає Укрінформ.

"З території Музею техніки, що розташований у парку ім. Клімова, прибирають військову техніку. Попри те, що музей є приватною власністю та не має жодного відношення до АТ “Мотор Січ”, керівництво підприємства провело перемовини з військовими щодо вивезення техніки, яка перебувала тут на умовах безоплатної оренди", - йдеться у заяві.

Пояснюється, що поруч із музеєм розташовані виробничі потужності підприємства, Палац культури ім. Шевченка та житлові будинки.

"Їхні мешканці (серед яких – багато працівників АТ “Мотор Січ”) звернулися до керівництва заводу з проханням посприяти вивезенню воєнних машин, аби зайвий раз не наражатися на небезпеку ракетних ударів", - уточнили на підприємстві.

Загалом буде прибрано девʼять одиниць техніки.

Читайте також: «Мотор Січ», «Укрнафту» і ще три підприємства передали Міноборони – Данілов

Відкриття Музею техніки Богуслаєва відбулося 20 жовтня 2012 року. На сайті Музею зазначено, що тут просто неба розміщено велику кількість зразків військової техніки: дивізіонні гармати ЗИС-3 і Д-44, протитанкові гармати МТ-12 і 45-мм зразка 1942 р., БМ-13 “Катюша”, БМ-21 “Град”, гаубиці “Гвоздика” 2С1 і “Акація” 2С3, зенітний комплекс “Шилка” тощо.

Як повідомлялося, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора у ході розслідування кримінального провадження накладено арешт на майно президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Загальна сума арештованих корпоративних прав та активів - нерухомості, транспортних засобів та коштів підозрюваних - становить майже 1 млрд грн.

Читайте також: У «Мотор Січі» замінили керівництво - підприємство працюватиме 24/7

22 жовтня 2022 року працівники СБУ затримали президента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора - відповідно до ст. 111-1 (Колабораційна діяльність), ст. 111-2 (Пособництво державі агресору) Кримінального кодексу.

Фото: museum.motorsich.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-