Власника мережі ломбардів підозрюють у пособництві загарбникам

Власника мережі ломбардів підозрюють у пособництві загарбникам

Укрінформ
Правоохоронці підозрюють двох осіб в організації спільно з російськими загарбниками роботи мережі ломбардів на тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, власник мережі ломбардів за попередньою змовою з підлеглим налагодили роботу відділень у тимчасово захоплених районах Запорізької та Херсонської областей.

З лютого до липня 2022 року вони здійснювали незаконне переведення грошей у готівку, кредитування, надання послуг так званих «перестановок» коштів, в тому числі на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Представники держави-агресорки за дозвіл на роботу ломбардів отримували від 3% до 3,5% від прибутку - близько 400 тис. грн на місяць.

Читайте також: СБУ затримала у Херсоні колаборанта, який ремонтував тепловози для військових ешелонів рф

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора фігурантам повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу).

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала в Херсоні директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні матеріали для організованого загарбниками псевдореферендуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-