На Донеччині заарештували двох колаборанток - зливали ворогу позиції ЗСУ

На Донеччині заарештували двох колаборанток - зливали ворогу позиції ЗСУ

Укрінформ
На Донеччині заарештували двох жінок, які відправляли дані через месенджер ворогу про переміщення, рух та розташування Збройних сил України.

Про це у Фейсбуці повідомила прокуратура Донецької області, передає Укрінформ. 

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканкам Донеччини повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 ККУ)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, з квітня по вересень 2022 року перша підозрювана, знаходячись у місті Новогродівці Покровського району, через месенджер передавала знайомій з тимчасово окупованої території інформацію щодо переміщення, руху та розташування Збройних сил України на території області. За цей період вона надіслала 17 таких повідомлень.

Інша жінка, маючи стійкі проросійські переконання, також через месенджер надсилала дані на номер російського мобільного оператора. Зокрема, мова йшла про розташування українських захисників на території м. Дружківки і с. Новоандріївки Краматорського району.

Читайте також: «Зливав» ворогу дані про ЗСУ: мешканець Сєвєродонецька вирушив за ґрати на 12 років

Наразі обом жінкам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Заарештованим загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, кожного дня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-