На Херсонщині ексгумували ще вісім тіл загиблих внаслідок агресії рф

На Херсонщині ексгумували ще вісім тіл загиблих внаслідок агресії рф

Фото
Укрінформ
На деокупованій території Бериславського району Херсонської області протягом першої декади лютого ексгумували 8 тіл людей, які загинули внаслідок збройної агресії рф.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила поліція Херсонської області.

«На деокупованій території Бериславського району продовжуються поліцейські заходи з документування воєнних злочинів армії рф відносно цивільного населення під час окупації. Протягом першої декади лютого спеціалізовані слідчо-оперативні групи за участю представників окружної прокуратури провели ексгумації 8 трупів потерпілих, які загинули в результаті збройної агресії рф», - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Олег Мальчевський, чотири огляди були проведені на цвинтарі в смт Високопілля. Там правоохоронці ексгумували тіла двох чоловіків та двох жінок, які загинули від уламків снарядів під час артилерійських обстрілів з боку російських військ.

Як інформують у поліції, ще двоє чоловіків були ексгумовані в смт Велика Олександрівка. Їх загарбники розстріляли на подвір’ї домоволодіння одного з потерпілих. У с. Мала Олександрівка росіяни вбили 77-річну жінку, в якої онук проходить службу в лавах ЗСУ. Потерпілу зі слідами насильницької смерті виявив наприкінці квітня минулого року в її домоволодінні сусід, водночас у жінки були викрадені два мобільних телефони.

Читайте також: У селищі на Херсонщині ексгумували тіла двох застрелених загарбниками цивільних

Крім цього, з вини агресорів загинув 36-річний житель села. Він підірвався на ворожій мині.

Нині в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, тривають необхідні слідчі заходи.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема й місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами. Загарбники на тимчасово окупованій території Херсонщини викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

Фото: Поліція Херсонської області, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-