У Запоріжжі виявили центр з масштабного виробництва наркотиків

У Запоріжжі виявили центр з масштабного виробництва наркотиків

Відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань у Запоріжжі виявили потужне виробництво наркотичних засобів з соломки опійного маку.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Виробництво наркотичних речовин маскували у нежитлових приміщеннях та гаражних кооперативах. З цього підпільного «заводу» наркотики великими партіями відправляли замовникам по всій Україні.

«Саме звідти йшов товар, який у жовтні 2022 року працівники ДБР вилучили у наркоділків у Харкові. Це - понад 1,5 тонни соломки опійного маку, з якої можна було виготовити близько 100 тисяч доз наркотиків вартістю щонайменше 25 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в Запоріжжі вилучили близько тонни соломки, обладнання для фасування наркотичних засобів, вогнепальну та холодну зброю, чорнові записи наркоділків та затримали одного з організаторів виробництва.

Затриманому повідомили про підозру у виробництві та збуті наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Новій Зеландії вилучили партію наркотиків вартістю $316 мільйонів

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші фігуранти, причетні до виробництва та канали постачання наркотичних речовин.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрили в Дніпрі розгалужену міжнародну злочинну організацію, яка в промислових масштабах виготовляла та збувала наркотичні речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-