На Одещині і Хмельниччині діятимуть стабілізаційні відключення електрики – Галущенко

На Одещині і Хмельниччині діятимуть стабілізаційні відключення електрики – Галущенко

Укрінформ
У вівторок, 14 лютого, генерації електроенергії достатньо для задоволення потреб споживачів, але в Одеській та Хмельницькій областях можливі стабілізаційні відключення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Телеграмі.

«Неймовірними зусиллями енергетиків вдається тримати генерацію, доставку та розподіл електроенергії на необхідному рівні, щоб забезпечувати потреби споживачів», — заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Однак у деяких регіонах, зокрема Одеській та Хмельницькій областях можливі стабілізаційні відключення, пов‘язані з ремонтами мереж.

«Ці успіхи мають свою високу ціну, ціну людського життя. У прифронтових областях енергетики працюють під обстрілами та в небезпечних місцях», – додали у міністерстві.

Читайте також: В Укренерго кажуть, що дефіциту потужностей в енергосистемі немає

Як повідомлялося, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-