У Дніпрі викрили міжнародний наркосиндикат

У Дніпрі викрили міжнародний наркосиндикат

Фото, відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрили в Дніпрі розгалужену міжнародну злочинну організацію, яка в промислових масштабах виготовляла та збувала наркотичні речовини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що прекурсори для виготовлення наркотиків дилери завозили контрабандою до Дніпра з однієї із арабських країн. Виготовляли заборонені препарати ділки у кількох спеціально облаштованих лабораторіях, які були ретельно замасковані. Готовий продукт учасники групи продавали через сервіси поштових відправлень та особисто з рук у руки. Реалізовували «зілля», зокрема, у прифронтових районах.

Провівши понад десять обшуків, правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотичних речовин, майже два кілограми метамфетаміну загальною вартістю близько 4,5 мільйонів гривень, а також гранати й автомат із набоями.

За даними слідства, місячний обіг коштів у наркоділків сягав щонайменше 12 млн гривень. Щоб легалізувати доходи, отримані від наркобізнесу, організатор вкладав їх у розвиток власного туристично-готельного комплексу у Львівській області. Також він придбав віллу в єгипетському курортному місті Шарм-ель-Шейх.

У ході спеціальної операції правоохоронці затримали організатора та шістьох спільників. Усім затриманим, а також ще одному фігуранту оголошено підозру в участі у злочинній організації, незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ч. 1, 2 ст. 255 та ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України). Ділкам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Половині затриманих уже обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Стосовно решти фігурантів судові засідання ще тривають. Також планується арешт готельного комплексу у Львівській області, автомобілів преміум класу й іншого майна, що належить учасникам злочинної організації.

У Дніпрі викрили міжнародний наркосиндикат / Фото: ДБР

Як зауважили в ДБР, один із затриманих у межах іншого кримінального провадження перебував на свободі під заставою розміром 1,5 млн гривень. Через порушення ним умов застави правоохоронці ініціювали повернення цих коштів у дохід держави, зокрема на потреби Збройних сил України.

Читайте також: Амстердам планує заборонити куріння канабісу в кварталі червоних ліхтарів

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші можливі співучасники наркоділків.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні правоохоронці викрили в Києві злочинне угруповання, що займалося збутом наркотичних засобів і боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-